5 de juny 2015

Estimació de mesures

A P5 fem estimació de mesures amb cordes. Primer hem aprés a calcular la meitat d'una mesura a partir d'una corda. Ara ja sabem que cal fer-ho unint els extrems de la corda i estirant.
Hem traçat un línia a terra i els nens han jugat a encertar la meitat. Tots han anat col·locant-se davant la línia i a partir d'un salt havien de caure just a la meitat. Després dos alumnes més estiraven la corda al costat de la línia per veure si havia saltat just sobre la meitat. 
A la corda li havíem fet un nus just a la meitat, després d'unir els extrems i doblegar-la. No cal dir que la corda ha de mesurar el mateix que la línia del terra.
Ha estat una manera divertida de començar a fer estimacions de mesura amb EntusiasMat.





A cicle inicial també es treballa l'estimació de mesures amb EntusiasMat de diferent manera. Aquesta vegada, jugant per parelles, els alumnes de primer dibuixaven una línia de la llargada que volguessin, de manera alternativa. Després de dibuixar la línia l'altra company tirava el dau i havia de dibuixar una altra línia, que fos les vegades que li havien sortit al dau, més llarga que la dibuixada. Sempre dibuixant sense l'ajuda de cap instrument de mesura.






2 comentaris:

  1. Fantàstica proposta, Lluna! Me la guardo per practicar-la quan tingui l'ocasió. Gràcies per compartir-la. Salutacions
    Marta / TresQuatreiCinc

    ResponElimina
  2. Muy buena idea. Yo también me la guardo. Un saludo.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...