27 de des. 2014

Jugant a fer desenes

La desena és un concepte que costa d'entendre la primera vegada que s'intenta ensenyar, però que si es treballa manipulativament ja es pot començar a introduir a P5 per acabar de treballar-lo a cicle inicial. A través del joc és molt fàcil arribar a aquest concepte i posar al seu abast les claus per entendre com funcionen els números.
Amb EntusiasMat tots els conceptes es treballen des de petits i de manera cíclica adaptats a l'edat dels nens. A P5 ja es va treballar la desena i a primer es segueix fent a través de jocs amb palets de fusta.
De moment es tracta que els infants entenguin que una desena vol dir 10 i que quan en tenim deu podem fer-ne un sac i anomenar-lo desena. Fins que no siguin capaços que davant una desena puguin dir que n'hi ha deu sense haver-los de comptar no podrem avançar.
En aquest joc es reparteixen palets de fusta en quantitats diferents a tots els alumnes i ells s'hauran d'aparellar amb el nen que tingui la quantitat de palets necessària perquè sumats als seus n'hi hagi deu. Quan trobin la parella per sumar 10 han d'anar a la taula on es comprovarà la suma i aconseguiran una goma elàstica per lligar tots els palets junts. Ja tenen una desena!





23 de des. 2014

Els Reis tornen a la tapa de l'àlbum

Finalment s'han acabat les classes i ja tenim unes merescudes vacances que ens han d'ajudar a carregar les piles pel proper trimestre. No només a nosaltres sinó també als nostres alumnes. Avui han marxat contents amb l'àlbum sota el braç, desitjosos de celebrar uns dies plens de sorpreses, alegries i família.
Aquest curs els Reis Mags han tornat a ser els protagonistes de la tapa de l'àlbum de P5. I com a font d'inspiració la idea dels blogs: Cuidem els infants i Mama, mimos y más.
Una tapa senzilla i divertida, que combina l'estampació de mans amb pintura amb el collage de cartolines i la creativitat per dissenyar les corones dels Tres Reis.









8 de des. 2014

Atrapa-somnis de Nadal

Els grans d'infantil ja tenen a punt el regal de Nadal, que de moment servirà per decorar les finestres de l'aula. És una bola de Nadal i també és un atrapa-somnis. Un treball original amb el que s'ha aprofitat com sempre per treballar la motricitat fina. A alguns els ha costat molt passar la ràfia pels forats i anar teixint el centre perquè es feien un embolic, però a altres els ha quedat una estrella perfecta.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...