28 de març 2014

La Terra gira!

Seguim amb el projecte de l'Espai i treballem com es mou la Lluna i la Terra. Ja sabem que el Sol és una estrella i que no es mou. També hem après que la Lluna és el satèl·lit de la Terra.  I sabem que la Terra es mou de dues maneres diferents. Gira sobre ella mateixa amb el moviment de rotació i al voltant del Sol amb el moviment de translació. Entendre aquests dos moviments diferents i simultanis és força difícil als 5 anys, però fent teatre tot es veu més clar. 
Mentre una nena feia de Sol al mig de l'aula, sense moure's, una altra feia de Terra i un altre nen de Lluna i giraven sobre ells mateixos i a la vegada al voltant del Sol. Han acabat una mica marejats però ens ha servit per entendre-ho molt bé.



Finalment ho han representat sobre el paper. Han retallat el planeta Terra que enganxat al full amb un enquadernador podrà fer el moviment de rotació, i d'aquesta manera han pogut observar com una part de la Terra a vegades està davant del Sol i altres vegades està al darrera. Després hi han enganxat paper de cel·lofana de color taronja sobre la part de la Terra on serà de dia i paper de cel·lofana blau sobre la part on serà de nit. Per acabar han assenyalat amb un gomet on vivim i així han pogut observar com al girar la posició canvia i han entès com és que es fa de nit i de dia.



 

4 comentaris:

  1. Un gran trabajo. Seguro que les quedó muy clara la explicación. Buen finde!

    ResponElimina
  2. Quines bones idees!!! lo del paper de cel·lofana em sembla fantàstic !!

    ResponElimina
  3. M'encanta veure com va creixent el vostre projecte! A mi també m'ha encantat el del paper de cel.lofana, segur que els ha quedat una explicació claríssima.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies pels vostres comentaris! Sembla increïble tot el que poden arribar a entendre a aquestes edats si s'acompanya d'experimentació.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...