22 de gen. 2014

Racó de sumar

Aquesta setmana en el racó d'aprenentatge matemàtic fem sumes. A partir d'unes targetes plastificades amb el resultat final de la suma, els alumnes han de pensar quins dos números podrien sumar aquesta quantitat. Prèviament havíem treballat molt la descomposició dels nombres fins el 6 utilitzant diferents estratègies  i amb les regletes Cuisenaire. Tot i haver treballat només fins el 6 molts d'ells ja són capaços de descompondre nombres més elevats.
El fet de ser targetes plastificades facilita la reutilització com si es tractés d'una pissarra ja que utilitzant retolador després es pot esborrar.
Cada nen pot escollir la targeta que creu que és capaç de fer i autocorregir-se. Després d'haver escrit els nombres haurà de col·locar tantes pinces com correspongui a la quantitat escrita per cada número i comptar-les totes juntes per comprovar si el resultat final és el nombre escrit a la targeta. Amb aquesta activitat facilitem l'autoconeixement amb l'autocorrecció, ja que cada alumne sabrà què és capaç de fer i podrà decidir fins on arribar.



 


4 comentaris:

  1. A mi també m'encanta treballar amb pinces! És un recurs molt quotidià i que ens permet treballar molts concenptes matemàtics!
    Moltes gràcies per compartir-lo!

    DITELLES
    http://ditelles-esther.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Esther! És veritat que les pinces tenen moltes possibilitats. A més, així de pas treballem la motricitat fina.

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Genial la idea de las pinzas. Nosotros también tenemos tarjetas de sumas pero usamos piezas de lego para sumar. Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Las piezas de lego también van muy bien para sumar. Lo importante es ofrecerles cuanta más variedad de materiales mejor. Así tenemos más oportunidades de motivar a todos. Gracias por tu comentario Ana. Un abrazo!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...