31 de jul. 2013

EntusiasMAT amb les matemàtiques



Després d’un curs fent formació sobre Intel·ligències Múltiples, ens llancem amb el projecte de matemàtiques EntusiasMAT a partir del proper curs. Amb aquest projecte es treballen les matemàtiques dels 3 als 12 anys a partir del joc, la manipulació i l’experimentació, des d’una metodologia que afavoreix el treball de les matemàtiques des de les intel·ligències múltiples i les capacitats bàsiques.
EntusiasMAT és un projecte pensat per donar a l’alumne estratègies perquè sigui competent i així pugui solucionar situacions matemàtiques a partir de contextos reals i pràctics.
Amb aquest projecte s’acompanya l’alumne perquè passi del pensament concret al pensament abstracte a través de diferents estímuls i maneres d’aprendre un mateix concepte per afavorir que tots els nens el puguin comprendre i adquirir partint de les fortaleses individuals de cada un d’ells.


26 de jul. 2013

Jocs pel pati

Idees per fer del pati dels més petits un espai motivador i creatiu de la manera més senzilla i econòmica. 






Escoleta La Salle Maó


Si encara en voleu més feu un cop d'ull al tauler del Pinterest de la Raquel Fernández

20 de jul. 2013

Pugem al coet

Els astronautes pugen al coet. Estan tots preparats pel compte enrere: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1!!!
Amb rotlles de cartró de paper de cuina i de paper de vàter, cartolines i colors els astronautes han construït els seus coets. Finalment podran viatjar a la Lluna o a algun planeta més llunya, o potser arribaran a una altra galàxia. Per ells fer aquest viatge segur que ha estat ben fàcil, només ha calgut que tanquessin els ulls.







9 de jul. 2013

Menú d'astronauta

El que mengen els astronautes quan viatgen per l'espai sempre és un tema que interessa als alumnes quan treballen aquest projecte. Un bon recurs per motivar-los abans de fer les nostres descobertes pot ser el poema de Miquel Desclot, Menú d'astronauta. Un poema divertit, ple de vocabulari nou pels infants d'infantil i que els introduirà en el món culinari dels astronautes on sembla que s'atipen gaire.



Els dilluns,
càpsules de llegums.
el dimarts,
xarop de cards
(i ja n’estem una mica farts),
el dimecres,
polsim de nespres,
el dijous,
somnis de truita de dos ous,
el divendres,
pastilles de mongetes tendres,
el dissabte,
olor de coca de recapte,
i el diumenge…
és el dia que no es menja.

                                                  Miquel Desclot

4 de jul. 2013

Els astronautes viatgen per l'espai

La tapa pel projecte dels astronautes la van fer esquitxant pintura blanca sobre cartolina negre per tal de fer les estrelles i després van dibuixar un coet en una cartolina a part que van retallar i enganxar sobre la tapa. Només quedava posar cara a l'astronauta i començar a viatjar per l'espai.






1 de jul. 2013

Ens envaeixen els extraterrestres

Després d'uns quants dies de descans torno per seguir compartint amb tots vosaltres. 
Acabàvem el curs amb el projecte dels dinosaures i mentrestant els companys de l'altra aula de P5 treballaven els astronautes i els extraterrestres. Un projecte molt interessant i divertit. 
Una de les moltes activitats que van realitzar va ser un extraterrestre de plastilina molt divertit. La creativitat i la imaginació varen aconseguir uns resultats genials.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...