22 de set. 2013

Comencem a treballar amb EntusiasMat


Aquesta setmana hem començat a treballar les matemàtiques des de les intel·ligències múltiples amb EntusiasMat. L’acollida del nou projecte per part dels nens ha estat molt bona perquè és una manera de treballar les matemàtiques molt manipulativa, a través del joc. Les activitats són de curta durada, i aquest fet ajuda a que els nens no perdin l’atenció. Són divertides, molt participatives i segueixen una rutina que ajuda els alumnes a sentir-se segurs en el que estan fent.
Us presento dos dels jocs que hem realitzat avui. En el primer es tracta d’ordenar cartes de punts segons la quantitat (de 0 a 9), de menys a més, seguint el patró de més 1. Ho hem fet per grups. Amb aquest joc estem treballant la intel·ligència visual i espacial.





En el segon joc la mestra posa dins d’un pot una quantitat d’elements comptables i els alumnes han de dir quants pensen que n’hi ha partint només de l’observació visual, fent càlcul estimatiu. Després ho comprovem traient-los del pot i comptant. Seguidament la mestra ensenya un número i els nens han de posar dins del pot la quantitat d’elements corresponent.





6 comentaris:

  1. Unes activitats molt encertades!
    Nosaltres vam fer un assessorament i ens van mostrar activitats d'aquesta mena però el material el vam haver de fer... M'han agradat molt les targetes.
    Petonets de tardor
    Carme

    ResponElimina
  2. Fantàstics! Són molt interessants i fàcilment reproduïbles a casa. Ja ho provarem. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per compartir-ho! A l'escola ens estem plantejant començar el projecte l'any que ve, ens ho recomanes doncs? Us han fet molta formació? No sabem si els materials són molt costosos, però sinó com diu la Carme els podem fer nosaltres mateixos! Gràcies, una abraçada!

    ResponElimina
  4. Els materials que presento en aquests dos jocs no són d'EntusiasMat. Ja els teníem a l'aula. El material d'EntusiasMat està format pel quadern de treball de cada alumne i un estoig amb un material específic. Hi ha moltes activitats que es poden fer amb el material que ja hi ha a l'aula. Cal tenir regletes, tangram, geoplà,... Els bits, jocs de taula i altres materials imprimibles es troben a la zona privada de la web.
    Només fa una setmana que hem començat. Espero seguir explicant-vos com ens va. La formació abans d'iniciar el projecte és de 6 a 8 hores, depenent de si s'incorpora al projecte només infantil o també la primària i es fa en un sol dia.
    Ana, si necessites més informació o vols que t'expliqui com ens va més endavant deixem el mail i t'ho explico. Espero haver-te resol alguns dubtes.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies!!! Si ens animem a tirar-ho endavant ja et demanaré més informació, de moment ja va bé la que vas penjant!

    ResponElimina
  6. M'agrada molt, Lluna. Penso que és un material molt apropiat per a infants d'aquestes edats, mitjançant recursos motivadors i dinàmics. Gràcies per compartir!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...