30 d’abr. 2012

El pallasso que no volia fer riure

Ja sabeu que hem començat un projecte sobre el Circ. Per començar a escalfar motors els contes ens hi ajudaran molt. 
Els pallassos són els personatges del circ més estimats pels nens, perquè fan riure i donen moments de felicitat, però en aquest conte que us presento el pallasso estava cansat d'haver de fer riure a la gent i li hagués agradat més ser qualsevol dels altres personatges de circ: domador, trapezista, home forçut,... El que ell no sap és que faci el que faci sempre acaba fent riure a tothom i que fer riure és el que li surt millor.


El pallasso que no volia fer riure, Enric Larreula  
Ed: Teide


28 d’abr. 2012

Ballant per por

Dins del treball de les emocions i els sentiments estem acabant les activitats sobre la por. Es tracta d'una idea treta d'un curs que vaig fer amb la Meque Edo, Trobada entre la geometria i l'art .

És una activitat plàstica on es relacionen els sentiments, l'art i la geometria d'una manera molt original. Per començar el infants observen el quadre Ballant per por de Paul Klee, 1938


Amb 5 anys, la majoria hi veuen uns personatges que els sembla que ballen o fan psicomotricitat i pensen que estan contents. Se n'adonen que estan fets a partir de formes geomètriques i que els braços, les cames i els caps estan molt simplificats. També s'estranyen que l'artista hagi escollit uns colors tan tristos per realitzar aquesta obra.

En una segona sessió passem a dibuixar figures geomètriques sobre cartolines de diferents colors prenent com a plantilles els blocs lògics. Després les retallen.



La tercera sessió consta en pintar amb rodet una cartolina blanca del color que cada un vulgui. És important que cada alumne pugui escollir els colors de la pintura i de les cartolines, ja que aquests representaran el seu estat d'ànim.

Finalment enganxaran les figures geomètriques de cartolina sobre la base pintada i acabaran els seus personatges amb pintura negra dibuxant amb un pinzell molt prim.



 

Un cop acabada la seva obra d'art escolliran un títol que representi el que han volgut expressar en ella. La majoria de títols es refereixen  a l'activitat alegre que ells pensen que poden estar realitzant aquests personatges, ballant, saltant, fent esport....














La gran sorpresa vindrà quan descobreixin el títol original de l'obra de Paul Klee: Ballant per por. Es preguntaran com pot ser que estiguin contents si tenen por? I és que el ball pot resultar ser un bon truc per fer passar la por en moments de tensió. El ball anima i relaxa.

27 d’abr. 2012

Premi Blog Original!

Quina sorpresa més gran quan avui, ja tard, he obert el blog i m'he trobat que havia rebut un premi al Blog Original per part de set grans blogaires que em segueixen sovint. El primer premi sempre fa molta il·lusió!



Aquest premi té una sèrie de requisits a complir:

1.  Citar el lloc d'on l'has rebut:
 
Moltes gràcies a totes set!


2. Escriure una frase que ens defineixi: "Fem de l'escola un espai on compartir emocions, creativitat, entusiasme i originalitat"

3. Regalar aquest premi a 10 blocs:

Quina tria més difícil, sobretot perquè molts a aquestes hores ja l'heu rebut d'altres blogaires. El tornaré a qui me l'ha enviat i als que ja el tingueu repetireu perquè crec que us el mereixeu.

25 d’abr. 2012

Pictogrames pels Jocs Florals

Els petits de l'escola també han participat als Jocs Florals d'aquest any. Els de P5 ho han fet amb uns pictogrames sobre la llegenda de Sant Jordi. Han pensat una frase, l'han escrit sols i després l'han corregit amb l'ajuda de la mestra (només si faltaven lletres i si les paraules estaven juntes). A continuació han escollit quines paraules podien substituir per dibuixos i han passat a net la frase ja amb els pictogrames. Finalment ho han resseguit tot amb retolador negre i han pintat els dibuixos.
El més important és que ho han fet amb moltes ganes i il·lusió per participar més que per guanyar. Han acceptat força bé que només podien haver-hi dos guanyadors per cada curs i tots s'han endut un diploma ben bonic.












I ara... els guanyadors!



22 d’abr. 2012

Dracs amb pinces

Ja tenim els punts de llibre i les roses a punt, però un Sant Jordi sense dracs no podia pas ser possible. Aquest any els dracs els hem fet a partir de pinces de la roba prenent com idea els que vaig fer al curs de l'Helena i la Cristina de Fem Manuals i Llum de colors.
Us animo a què us apunteu als seus tallers intensius si voleu passar un dia genial, ple de creativitat, aprendre un munt de tècniques i agafar noves idees.








19 d’abr. 2012

Roses

Avui hem fet les roses per regalar el dia de Sant Jordi que ja el tenim a sobre. Què seria Sant Jordi sense una rosa?
Normalment a P5 la fem amb plastilina, ja que per ells és fàcil, la poden fer gairebé sense gens d'ajuda, i queda genial. Us deixo una mostra dels resultats.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...