10 de març 2012

Meditació i aprenentatge


En el programa Redes, Eduard Punset ens explica com treballar l’aprenentatge social i emocional estudiat per Goleman a les escoles.
Als nostres alumnes cada vegada els costa més centrar-se i pensar en els altres. És important ensenyar-los a ser conscients de les seves emocions per aconseguir-ho.
La meditació en els nens pot portar-los a millorar l’atenció, la concentració, la percepció, la memòria, els tranquil·litza, els dóna més autonomia de pensament i menys frustració. Millora la seva conducta i les habilitats cognitives.

Amb els petits d’infantil el conte de la tortuga és una bona eina per introduir-los en la meditació.

http://raconetdinfantil.blogspot.com.es/2013/07/el-conte-de-la-tortuga.html


La neurociencia ha demostrado que el cerebro es maleable. Mediante el aprendizaje, podemos transformarlo para, por ejemplo, poder andar en bicicleta o hablar más de un idioma. En Redes veremos que podemos aprender también a ser más felices, más responsables y cooperativos. La educación ha de dar un vuelco e incorporar nuevas técnicas, como las de la meditación, para formar a mejores ciudadanos. 

 Cliqueu sobre la imatge per escoltar el programa.


2 comentaris:

  1. Lluna, quina aportació més interessant. Jo també trobo essencial el fet de treballar i desenvolupar la meditació, l'autoregulació...

    El vídeo és molt interessant. Gràcies per donar-lo a conèixer. Ens llegim aviat! :)

    Petons.

    ResponElimina
  2. Gràcies Joel! Els nens que tenim a les aules cada dia estan més inquiets. Haurem de fer alguna cosa per intentar canviar això.
    Petons i fins aviat!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...