20 de nov. 2011

Fem sols amb trencadís

Al Parc Güell de Barcelona trobem la Sala Hipòstila o Sala de les Cent Columnes, que és un porxo amb vuitanta-sis columnes que sosté la Plaça de la Natura. En el lloc de les columnes suprimides Gaudí hi va col·locar uns plafons rodons que semblen sols i al seu voltant uns altres de més petits que semblen llunes. Aquests sols de vint puntes representen les quatre estacions de l’any i estan fets amb la tècnica del trencadís. 
La tècnica del trencadís consisteix en la realització d’un mosaic fet amb fragments ceràmics, que Gaudí aconseguia del material de rebuig de rajoles, plats, tasses, etc, per després enganxar-los amb ciment, típic en l’arquitectura modernista.


A l’escola també vàrem voler aplicar aquesta tècnica i vam realitzar uns sols sobre plats de cartró, utilitzant trossos de paper xarol de diferents colors. Els nens primer van dibuixar el seu sol sobre el plat i després el van anar omplint  enganxant els papers. Alguns van sortir més figuratius i altres van ser uns sols realment abstractes però igual de bonics.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...